trasee prin istorie – cu bicicleta

Imag120 

Un traseu care poate fi mai lung, dar nu mai dificil (mai ales daca ne referim laportiunea de traseu dintre teliu si Intorsura), decat cele pe care le am desris pana acum ar fi cel care pleaca din Teliu si se intoarce in Bv prin Prejmer- Harman. In cazul in care plecarea se face din Bv, am mentinat deja traseul Bv Teliu, insa de data asta nu ne mai indreptam spre Intorsura, ci mergem de la benzinaria din Teliu spre stanga, adica spre Prejmer. aici drumul este minunat, fiind una dintre putinele portiuni de drum din Bv prejmuita inca de copaci! Un popas bun ar fi in prejmer unde se poate vizita si Biserica cetate din centru si exista si cateva terase destul de ospitaliere.

Imag117

De la Prejmer plecam spre Brasov, drum de rezistenta, deoarece in afara traficului destul de intens alta placere in afara unei performante sportive de contratimp nu exista. In cazul in care ne propunem sa vizitam mai multe ob turistice si avem si rezistenta fizica necesara, cred ca un traseu interesant ar fi cel care de la Prejmer se abate prin Harman, unde se poate vizita Cetatea saseasca, iar de la Harman se indreapta spre Sanpetru, pe drumul de curand asfaltat dintre aceste doua localitati. Pentru a merge pe acest drum, fara sa ocolim prin Bod, din intersectia centrala a loc. Harman, se face la stanga, nu la dreapta. Daca facem la dreapta, atunci mergem spre Sf Gheorghe prin Podul Olt. Deci spre stanga, vis a vis de cofetarie, inainte de Cetate. Intre Harman si Sanpetru distanta nu este foarte lunga, se ajunge imediat,  iar traficul este redus. Ce este de descoperit in Sanpetru cred ca va afla oricare dintre noi foarte usor, atunci cand se va afla acolo, si nu ma refer la vilele rasarite de curand pe campie, desi sunt unele interesante, frumoase, ci la linistitoarea atmosfera ce respira parca din zidurile fiecarei case de pe strada principala – mai ales intr-o seara de duminica, vara. . Din Sanpetru se ajunge foarte usor in Bv, cu intrare prin Cart Tractorul – un vis! Ramas asa!

 http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie=UTF8&msa=0&ll=45.667325,25.727921&spn=0.201054,0.441513&t=h&z=11&msid=110483519544791846274.00046e478f246ccfee1cd

                   Cetatea Harman – vazuta din fata

Harman fata

 Cetatea Sanpetru – vazuta din lateral

 

Sanpetru lateral

           Strada din Sanpetru Strada Sanpetru

   Cetatea Harman – Lateral

harman lateral

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s