Trasee cu bicicleta-Brasov-Sf. Gheorghe

Pentru acest traseu avem doua posibilitati, una in care avem parte de un drum mai aglomerat din punct de vedere rutier si unul, mult mai lejer din acest punct devedere. Cel pe care il voi descrie eu, este acesta din urma – Harman-Podu Olt-Sfantu Gheorghe.

Pana la Harman avem doua posibilitati de a ajunge, in cazul in care plecam din Brasov. Fie parcurgem traseul Tarlungeni-Teliu-Prejmer, despre care am mai vorbit pe aici, treseu bun daca avem mai mult timp la dispozitie, fie mergem direct spre Harman, pe drumul care duce la Tg Secuiesc. Intreti in Harman nu mergem spre stanga, inspre Sanpetru, ci mergem spre dreapta, spre Podu Olt. Putem sa mergem si prin fata Cetatii – aici se afla si o pizzerie.

Imag092

Drumul de la Harman pana la Podu Olt este foarte bun si placut de parcurs cu bicicleta, chiar daca uneori bate un vant destul de puternic. Nu exista elemente de dificultate, iar masini sunt foarte putine. Inainte sa intram in Podu Olt avem cateva locuri faine de unde putem sa admiram raul Olt, insa camparea este interzisa. Dupa Podu Olt parasim jud Bv si intram in Jud Cv, iar daca nu am facut prea multe popasuri pana aici, merita sa ne oprim o clipa pentru a vedeafrumosul peisaj de pe acest platou, de unde se vede intregul lant de munti al jud Bv. Intrem intr-o localitate micuta, Dobolii de jos, unde exista cateva sere in care se cultiva flori. Se pot si cumpara la un pret foarte bun (cele mai bune preturi le gasim la sera din camp, la stanga pe langa crasma satului ūüôā ). Nu facem decat sa urcam un deal si am ajuns in Ilieni, comuna mai mare decat Dobolii, unde merita sa ne oprim pentru a vizita complexul turistic de langa Biserca Evanghelica. Mergand pe drumul principal nu ne-am astepta sa gasim in acest loc amenajari atat de frumoase…Exista acolo o pensiune, terenuri de sport si locuri pentru plimbare. Merita vazut, iar spre surprinderea unora dintre noi exista multi turisti.

Daca si pana la Ilieni drumul este foarte pitoresc, ne vom putea bucura intradevar de pitorescul acestor zone daca vom face un ocol prin Sannicolau, o mica localitate aflata intre Ilieni si Sf Gheorghe. Se ajunge usor cu bicicleta si drumul este destul de bun (asta de parca ar conta). Dupa ce iesim din Ilieni, la aproximativ 1.5 km ajungem la o intersectie unde trebuie sa facem la stanga si am si intrat in Sannicolau. Aici merita sa facem o tura pana in capatul satului, asta mai ales daca ne place pitorescul rural, iar apoi sa urcam dealul ce duce spre crescatoria de cai si complexul de echitatie Рse ajunge foarte usor! Merita urcat atat pentru panorama, cat si pentru  a se vedea ce pot sa mai faca oamenii pe aici pe pamant.

Dupa ce ne intoarcem la drumul principal nu mai avem mult si ajungem in Sf. Gheorghe. Ca orice oras mai mare nu se lasa descoperit asa usor, dar merita facut macar un popas scurt in parcul din centru! (vis – a – vis gasim prajituri bune la Panpacifico).

Intoarcerea – Pentru cei care urasc sa se intoarca pe acelasi drum, ne putem intoarce pe la Valcele si Bod¬† inspre Bv. Merita acest traseu datorita frumusetii peisajului dar si a locurilor foarte bune de popas. ¬†La Valcele exista un loc soarte cunoscut pentru “a iesi la iarba verde”, iar apoi ne putem opri si sa luam putina apa de la Valcele…

 Traseul merita facut de mai multe ori, depinde ce anume dorim-cei care doresc sa pedaleze si se multumesc sa traga cu ochiul inspre locurile pe langa care trec e un traseu foarte bun de rezistenta, merita facut cu un popas in natura inainte de Valcele; pentru cei care fac turism pe bicicleta sunt multe locuri frumoase de vazut,iar  traseul merita facut de mai multe ori, in functie de ce anume vor sa vada. Se poate imbina astfel dorinta de a  pedala cu vizitarea unor locuri.

Traseul este usor, mai ales daca se vor face multe popasuri – este unul de rezistenta, nu de forta. Singura problema – carutele.

Timp – fara popas, 4 h, depinde de fiecare dintre noi;

           Р1 zi, daca vrem sa vedem totul si sa si stam la iarba verde!

Advertisements

One response to “Trasee cu bicicleta-Brasov-Sf. Gheorghe

  1. Nice Blog! Trimite-mi un mail cu adresa de mess sa vorbim..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s