Traseu cu bicicleta – Poiana Brasov

Acest traseu este comoara traseelor de bicicleta din Brasov. Chiar daca acest cuvant este atat de comun, de data aceasta merita folosit, si in modul cel mai serios. Motive pentru asta – fiindca iti ofera un peisaj minunat, privelisti la tot pasul, te duce intr-o destinatie turistica apreciata ( statiunea Poiana Brasov/Schullerau), drumul este foarte bun, ti se deschid posibilitati pentru alte trasee (fie de mountain bike fie de road bike)  si , nu in ultimul rand, ai parte de o catarare foarte buna.

Plecarea se face din Livada Postei, dupa care urmeaza catararea pe cei aproape 12 km. Succesiunea atat de stransa de serpentine face ca traseul sa nu fie deloc unul plictisitor, rasplatind efortul cu destul de multe satisfactii. Locuri de popas sunt foarte multe, deoarece sunt multe locuri de unde avem parte de o priveliste minunata. Cel mai bine este sa abordam acest traseu dimineata devreme intr-o zi ce pare sa fie darnica in soare. Daca pornim dimineata vom avea mai mult timp sa ne bucuram de acest traseu si nu vom avea parte de prea multe masini. Acestea circula in special in zilele de sarbatoare. Nu pot preciza o durata clara a traseului, deoarece fie catararea poate sa fie destul de grea ptr. unii, fie se vor face multe opriri pentru a admira peisajul. Este minunat de vazut cum te ridici peste stratul de poluare asternut pe Brasov, mai ales daca traseul este facut intr-o dimineata proaspata de vara. O alta calitate a traseului este ca ne duce la o altitudine destul de mare/ 1020 m (din Poaiana Brasov se poate ajunge si in Vf Postavarul 1799). Il las pe fiecare dintre noi sa descopere ce anume il mai poate atrage in Poiana Brasov, in afara traseelor cu bicicleta.

Din Poiana Brasov ni se deschid doua posibilitati de trasee, dintre care unul ne poarta in partea sud-vestica a Judetului Brasov.

Advertisements

2 responses to “Traseu cu bicicleta – Poiana Brasov

  1. him… e bine de stiut, dar cine stie cand ajung pe acolo… si zici ca e catarare 12 km?! cam mult, nu cred sa am rezistenta. in Brasov e suficient sa mergi doar in localitatile din jur si tot va fi spectaculos… astept si alte trasee, poate cu cateva poze, data viitoare, pentru impresia artistica si emotionala…

  2. nu e foarte mult fiindca nu e printre cele mai dificile, iar placerea de a face popas va fi destul de puternica. e spectaculos oriunde daca iti face placere. am mai descris si inainte cateva trasee, care sunt mai putin cunoscute, dar frumoase, poate mai frumoase decat acesta. Poiana are avantajul de a pleca chiar din Centru.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s