In pat cu strainul 3

                                               Va rog, puneti-va mastile.

                  Fara ele nu sunteti bineveniti, nu sunteti  acceptati,   

                                         nici respectati, aici! 

                    Caci cine esti tu, sa vii, aici, fara masca? Sa-ti arati mutra ta, daca poate fi numit asa ceea ce ai tu,  stearsa, obrajii supti, privirea obosita si pierduta ce nu mai poate tasni din ochii tai prea goi? Mi-e sila de tine! Si m-am saturat de tine, m-am saturat de slutenia ta si de vidul care te inconjoara si te urmareste. Lumea ta, o lume fada, moarta, uscata si gri…Una moarta, care nici macar nu putrezeste. Ha! E lipsita pana si de mirosul imputit  si de culorile vii ale putreziciunii.  

Mersul tau, cu capul putin aplecat inainte si privirea ratacind din stanga in dreapta, fara sa priveasca inainte. E oribil. E mersul unei umbre.E mersul unui om care se ascunde dupa propria neputinta si esec.  Fiindca asta  esti – un esec, un proiect existential esuat.

   Ti se vede deja viitoarea cocoasa! Iar bluza mai larga nu-ti va acoperi in veci burdihanul plin de cacat. Incepi sa cheleiasti si sa incaruntesti. Adica imbatranesti. Se vede asta deja in felul cum te uiti dupa prospaturi. Ti se scurg ochii si balele tale se lipesc manjind pielea vie si frageda.  Dar stii ca nu se va impreuna cu tine never, poate doar pentru bani. ..Deci nu te vei infrupta din carnea ei proaspata si vie niciodata. Te vei usca poftind …

Mintea ta – promitatoare odata. E plina de resemnare. E plina cum ti-e stomacelul – de rahat. Ti-e plina de renuntari  si compromisuri. Pana la urma, ai reusit sa rezolvi  totul, asa cum ai putut, doar ca sa ai liniste. Si o ai! E linistea ideilor de carton ce nu te-au parasit – pe care le-ai acceptat si pastrat. Caci sunt atat de linistitoare! Idei de carton! Ideile de fier, ideile de apa, ideile zgomotoase, ce nu-ti dadeau pace – le-ai alungat pe toate.

            Te las in linistea ta!

            Te astept purtand o masca! Masca ta!

Advertisements

2 responses to “In pat cu strainul 3

  1. In anumite lucruri m-ai nimerit! Dar am sa vin cu masca mea si am sa spun ca e prea tarziu pentru multe si deci “toate’s noi si vechi is toate” de unde si concluzia ca oricine este asa si nimic nu “socheaza”…

  2. Sunt sigur ca ai o masca frumoasa – asa cum putini oameni isi pot face in timpul vietii. te astept

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s