Trasee cu bicicleta – Rasnov

Un traseu frumos, asta daca il parcurg prin Poiana Brasov. Este un traseu spectaculos, care ma duce printr-o zona placuta, cu multa padure si privelisti ametitoare.

Plecarea se face din Livada Brasov, de unde parcurgem traseul pana in Poiana Brasov. Urcarea celor 12 km pana in Poiana Bv se poate face fara oprire in cazul in care dorim mai multa performanta fizica si antrenament. In acest caz ajungem sus in aprox 1h. Dupa ce facem un popas mai mult sau mai putin lung ca sa ne refacem fortele dupa catarare, pornim din Poiana inspre Rasnov. Drumul spre Rasnov, il gasim imediat dupa intrarea in Statiune, inainte de a ajunge in parcare, pe dreapta. Avem aici o catarare usoara, dupa care incepe coborarea spre Rasnov. Pana la Rasnov mai avem o portiune mai dificila unde trebuie sa urcam o panta, insa chiar daca este accentuata, ea nu este de durata. Locul efortului fizic sustinut este luat asadar de placerea de a pedala prin natura. Traseul este minunat, cu serpentine foarte stranse pe cateva portiuni, dupa care ultimii km, pana la intrarea in Rasnov, sunt pe plat. O buna ocazie sa ne tragem putin sufletul, pentru a face si o tura pana la cetatea Rasnovului, aflata inainte de intrarea in oras, pe partea dreapta. exista cateva locuri foarte bune de unde se poate admira privelistea superba oferita de Piatra Craiului si imprejurimi.

Durata traseului pentru cei care nu cauta sa faca un efort sustinut este de min 6h, adica este nevoie de o dupa-amiaza intreaga sau dimineata pentru a-l parcurge. Cei care cauta sa se relaxeze mergand cu bicicleta poate ca vor prefera sa-i acorde o zi intreaga, mai ales ca atat in Poiana cat si in Rasnov se poate face un popas mai indelungat. Traseul merita facut chiar daca acest drum a fost parcurs anterior de nenumarate ori cu masina, existand multe locuri, privelisti ce merita admirate. Pentru cei care cauta mai mult performanta fizica decat plimbarea cu bicicleta, traseul se poate face in max 2h, si el ne ofera suficient de multe provocari – avem atat catarari dificile, cat si coborari rapide.

Traseul imi ofera sansa sa merg cu bicicleta prin natura intr-o zona foarte bogata in privelisti, fara sa fie foarte circulat de catre masini. Este o combinatie foarte buna intre efort si relaxare in mijlocul naturii, asta mai ales daca nu se forteaza foarte mult catararile.

In orice situatie eu cred ca acest traseu merita facut intr-o zi de toamna cand soarele musca din frunzele de stejar.

Intoarcerea – fie pe acelasi drum, daca nu am pbosit, fie din Rasnov spre Brasov, prin Cristian.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s