Trasee cu bicicleta – Zona Branului I

Vezi si aici

Pana la Rasnov avem doua variante, fie mergem de la Brasov spre Cristian, acesta fiind traseul rapid al masinilor, fie refacem traseul despre care am vorbit deja, prin Poiana Brasov. Cred ca acesta din urma este mult mai fain si mai potrivit pentru cei care cauta sa faca o excursie cu bicicleta si nu doar sa ajunga undeva cat mai repede si cat mai usor. Plecam asadar din Livada Postei si facem catararea de 12 km pe drumul spre Poiana. Despre frumusetea acestui traseu am vorbit si in alta parte asa ca n-are rost sa ne oprim acum din pedalat. In momentul cand ajungem in Poiana facem la stanga si incepem coborarea spre Rasnov. Coborarea este excelenta, desi sunt cateva viraje destul de stranse la care trebuie sa punem frana. Exista o singura portiune de catarare, care nu este foarte dificila si nici foarte lunga, asa ca cei 9 km dintre Poiana si Rasnov se pot parcurge foarte repede. Pentru iubitorii de peisaje, chiar dupa catarare exista un loc unde se poate face un scurt popas, existand aici o poiana ce ne ofera un loc bun pentru admirat peisajul si imprejurimile.

La Rasnov merita sa ne dam jos de pe biciclete si sa ne cataram pe langa ele pana la cetate. Cei care vor, pot sa si plateasca taxa de muzeu, pentru a vedea interiorul cetatii, insa daca vrem sa facem economie de bani si o plimbare in jurul ei ne e rasplatita din plin.

Imag212

Imag213

                          Cetatea Rasnov – din lateral

Dupa acest popas in Rasnov putem pleca spre Bran, drumul nu este dificil, se ajunge usor si repede, mai ales daca popasul din Rasnov a fost suficient de odihnitor.  Este pacat ca nu exista nici o alternativa buna la drumul national, circulat destul de intens de masini. Ar exista insa o varianta – Rasnov -Zarnesti – Predelut – Bran. Acest traseu nu este circulat atat de intens de masini, insa nu pot spune mai mult fiindca nu l-am parcurs inca pe bicicleta si n-am mai fost de ceva vreme pe acolo, dar cred ca este mult mai potrivit pentru o excursie cu bicicleta decat celalalt. Astept completari si informatii de la cei care au fost de curand pe acolo.

Dupa ce ajungem in Bran o destinatie foarte potrivita ar fi sa mergem prin Moeciu pana la capat, iar aici se pot gasi locuri bune pentru campat. Fiecare insa poate alege locul care i se pare mai potrivit. Daca nu spre Moeciu se poate merge inspre Poarta Bran sau spre Simon, insa in orice directie se va merge se pot gasi locuri foarte bune pentru odihna, campat in aer liber, cazare la vreo pensiune.

Despre Bran – centrul este dominat de Cetate, cunoscuta de foarte multi dintre noi. N-am sa insist, insa este important de spus ca sunt multe locuri care merita vazute, inclusiv cetatea.

Avem asadar in acest traseu inceputul unui traseu de bicicleta care ne poarta in zona extrem de turistica a Barsei – Poiana Brasov si imprejurimile, Rasnovul si Cetatea, iar la popas, zona Branului. Daca dorim sa ne bucuram de toate placerile turistice ale acestui traseu atunci avem nevoie de o zi intrega, pentru a putea profita de aerul curat din Poiana, pentru a vizita Rasnovul si apoi sa ajungem in Bran si sa gasim un loc bun de campat in zona. Vizitarea Branului se poate face eventual a doua zi, in cazul in care preferam sa stam in jurul focului si sa ne bucuram de aerul proaspat de munte.

 In km traseul nu este foarte lung – aprox 45km.

Advertisements

2 responses to “Trasee cu bicicleta – Zona Branului I

  1. Buna, la Cetatea Rasnov exista o zona unde iti poti lega bicicleta si sa ramana in siguranta pana vizitez Cetatea?
    Multumesc!

    • Buna seara, Cand am fost la cetate am lasat bicicleta chiar la intrarea in cetate, in preajma locului unde se plateste taxa. Acolo este un loc sigur, mai ales daca e legata. Nu am mai fost de ceva vreme acolo, dar ce am observat la celelalte cetati renovate de curand este ca toate au amenajat si un loc unde se pot lasa bicicletele. E posibil ca si la Rasnov sa fie ceva asemnator- Spor la pedalat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s