De cealalta parte

                                        Mi a tras o palma zdravana – zbang.

Adica, eu cred ca in felul asta se transmit cel mai bine mesajele, fiindca numai atunci am inteles…Nu stiu daca asta trebuia sa ramana in mine, daca era ceva mai mult dar imi scapa mie atunci, pe moment, dar nu mai conteaza, pentru o clipa devenisem un iluminat! Ce bine!

Viata inseamna de cele mai multe ori eroare – cel putin acesta e cuvantul pe care-l folosesc ei. Ar fi trebuit poate sa boldez, dar nu conteaza, fiindca daca e sa se inteleaga, se va intelege si asa…Dar, ca sa ne intelegem cat de cat, as spune si asa – eroarea este vie, traieste!

                                                                   Adica?….

Viata inseamna greseala – in nici un caz adevar. Sau corectitudine.  Viata nu este legata prin nimic de comfort, caldurica, de placut sau linistitor – daca se intampla sa fie si asa, ea este asa si gata. A trai viata nu inseamna a o trai comfortabil. Bla. ! . !. !. Ar fi trebuit sa boldez din nou sau sa pun unele ghilimele.

 Viata inseamna boala, rani supurande, durere si putrefactie. Adica viata ne doare, viata te doare,  iar a durea este a fi viata. Asta chiar suna aiurea. ?.?.?. Daca este uneori curata, uscata si frumos mirositoare, ca un asternut proaspat,  este asa fiindca asa este ea…

Viata este frigul, gerul care te macina, vantul care patrunde peste tot, soarele care arde si parjoleste tot. Viata este refuz, este lipsa. Cersetorul este viu.

Dar ce este cel mai frumos, ca sa zic asa, viata inseamna si urat, urat in sens estetic, nu in  sensurile usoare ale acestui cuvant. Uratul este viu.

In eroare – izbucneste si tresalta viata.

Viata asta care se traieste prin mine, prin tine si prin toti, probabil.

Chiar si prin aceia care se ascund de ea.

De aia, ea ii ura adanc pe acei barbati care doreau sa scape usor, care traiau comfortabil, comod, care nu faceau ceva “nebunesc”, care nu miroseau putin a sudoare si a moarte. Pe acei barbati care isi facusera un scop din, vorba aia, ” a trai bine” si “a trai in siguranta”, pe cei care faceau totul din obisnuinta si corect, pe cei care aveau legi si stiau cum trebuie sa procedeze in orice situatie.

liniste

Advertisements

8 responses to “De cealalta parte

 1. fotografia e geniala

 2. da mai ales ca eu am un fel aiurea de a a lege imaginile, de data asta am nimerit-o

 3. Dincolo e mai plin decât aici. Afară e mai mult aer decât în plămânii mei. Vreau să cunosc “deşertul” din fotografia aia, pentru că seamănă cu un deşert… Viaţa este un animal pe moarte. Se retrage din mulţime şi atunci în ultimele clipe trăieşte mai mult decât a trăit întreaga viaţă. Viaţa este o culoare care nu are culoare…

 4. fain spus ca viata este un animal pe moarte. imi place imaginea!

 5. 🙂 io cred ca ma tampesc. Am din ce in ce mai mari dificultati in a-ti intelege posturile.
  Dar imi place si mie poza.
  D’ooooh! 🙂

 6. nu e decat o joaca de a cuvintele, ca sa spunem ca totul e ok, chiar daca nu e ok :), ca si eroarea e buna, ca mai trebuie sa uitam de legi si de ce e normal, ca nu trebuie sa ne fie frica, ca boala nu e moarte , tine de viata, cam atat, da mersi mult ptr subantelesuri :).

 7. altfel spus, daca exista un plan al fericirii si probabil ca exista, un om isi poate trai viata chiar si in afara acestui plan. viata se traieste…

 8. Pingback: Me&M « Armin79′s Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s