Legaturile

Exista muzica. Unii o contesta, iar unii nu pot trai fara ea. Pentru unii nu are rost decat insotita de dans, iar unii cred ca epoca in care traim este o epoca prea aglomerata de muzica, in care ne sufocam de atata muzica!

Muzica este soarele, valul oceanului ce scalda plajele aurii, adierea ce se strecoara printre florile de primavara. Este lumea la care visam, este lumea dupa care tanjim, cuvant uitat,  varsta de aur. O ascultam ca sa ne potolim setea de lumina, de speranta, de dorinte. Ea este cheia ce ne deschide o alta lume,  o lume care ni se daruieste numai si numai prin muzica!


Muzica este umbra rece, aleea intunecata, ploaia ce cade marunt pe trotuar. Este ceata rece de toamna, tenebroasa, plina de secrete si mistere. Uneori ascunde multa mizerie si multa suferinta. Este excentrica. O ascultam ca sa ne purificam de tot ceea ne apasa, ne adanceste in noroiul vietii pe acest pamant condamnat la nefericire. Muzica este oglinda curata a acestei lumi murdare, pe care o salvam fiindca reusim sa cantam despre ea!


Bogdan a adaugat –

Muzica ne ajută să înţelegem fară raţiune.

În legătură cu “Symphony for eight”, ceva citit într-un comment de pe youtube…mi se pare că se potriveşte cu piesa tare mult… :

“Suntem ceea ce facem în mod repetat. Excelenţa, deci, nu este altceva decât o obisnuinţă.” – Aristotel

Ar fi fain ca fiecare să aibă o melodie obsesivă şi să se adune toate aceste melodii undeva…Cred că am putea înţelege mult mai multe despre noi ascultându-ne muzica…

Advertisements

3 responses to “Legaturile

  1. Muzica ne ajută să înţelegem fară raţiune.

  2. În legătură cu “Symphony for eight”, ceva citit într-un comment de pe youtube…mi se pare că se potriveşte cu piesa tare mult… :

    “Suntem ceea ce facem în mod repetat. Excelenţa, deci, nu este altceva decât o obisnuinţă.” – Aristotel

    Ar fi fain ca fiecare să aibă o melodie obsesivă şi să se adune toate aceste melodii undeva…Cred că am putea înţelege mult mai multe despre noi ascultându-ne muzica…

  3. din pacate muzica are nevoie de timp. de multe ori (!), noi nu avem sa il dam. am preferat sa ne lasam lumea inundata de muzica de peste tot, iar daca nu ascultam o piesa obsesiv, ascultam muzica sau ritmuri in mod obsesiv, la radiu, la TV, in masina, acasa, in bucatarie, in mall, in , in, in,…muzica a devenit a devenit un soi de imn al fericirii, un imn de stat, al unei republici care te obliga sa fii fericit…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s