Anti-reforma

Istoria se repeta. Pana la Foucault atat de mult ne placea sa credem asta. Nu ne uitam la diferente, nu ne uitam la particularitati. Le dam la o parte, le ingropam sub praful de pe birourile noastre functionaresti, nu ne plac, fiindca sunt incomode, fiindca ne dau multe batai de cap, fiindca nu ne fac jocurile si nu ne aduc dovezile de care avem nevoie. Ne insala-ne contrazic.

Este criza – istoricii de birou se apuca sa compare ce ni se intampla noua, celor de acum, din 2010, cu ceea ce s-a intamplat in 1930. Se gasesc similaritati, se descopera cam aceleasi cauze si multi considera ca se iau aceleasi decizii. Iata – masurile de austeritate luate acum sunt asemanatoare cu ceme din 1933, grevele de acum sunt asemanatoare cu cele de la grivita din interbelic, Basescu este micututl Carol, gata sa devina dictator.

oameni inteligenti, sau care se pretind astfel, ii inspaimanta pe oameni cu astfel de prostii, se folosesc de astfel de idei ca sa-i manipuleze pe oameni, se folosesc de astfel de prostii ca sa-i atraga pe oameni intr-un joc politic. Trecand peste faptul ca romanii sunt atat de slabi pregatiti sa faca fata manipularilor, problema este ca pericolul cel mai mare sta in a te juca cu aceste idei, cu ideile de dictatura, de criza, de greva si de ura.

In ce masura se aseamana vietile noastre cu cele din interbelic? Ce inseamna dictatura? Ce inseamna despotism? Sunt idei pe care mustaciosii nostri de la TV nu le explica, ci pur si simplu se folosesc de ele, asa cum se folosesc de mintile noastre, ale celor care ii ascultam…

Advertisements

3 responses to “Anti-reforma

  1. ai avut un moment de ratacire in fata televizorului?!

  2. ti-am dat impresia unui om care se rataceste? sa stii ca ma mai ratacesc uneori dar nu in fata televizorului :). cei de la tv sunt foarte periculosi, e drept, ei sunt sursa, insa pe mine ma intereseaza mai mult cand aceste idei ajung pe strada, pe trotuar, de cele mai multe ori altfel decat erau pe tv.

  3. pai nu are nimeni interes sa comunice drept, pe tiparul ascultatorului. mi-a placut patosul cu care te-ai razvratit si am crezut pentru un moment ca ai petrecut multe ore in fata televizorului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s