Anti (reforma si europa)

De ce Romania nu trebuie sa faca reforme?

De ce nu trebuie sa aiba o economie competitiva, cu tot ce inseamna asta?

De ce ea trebuie sa fie un consumator?

Exista cineva care are interesul ca mediul privat sa nu se dezvolte in Romania?

Cui ii convine ca Romania sa fie o tara condusa de pensionari si de bugetari?

De ce Romania nu trebuie sa devina o tara europeana?

Din punct de vedere strategic – Am putea sa spunem ca Europa, sau mai degraba, cateva dintre tarile occidentale ale Europei, sunt cele care au nevoie ca Romania sa ramana o tara de nivel “infantil”, mereu “asistata”, mereu pe calea “reformelor”, care nu poate sa ia acele masuri care sa salveze economia si sa o faca pe aceasta sa fie competitiva.

De aceea, este bine sa se mentina mereu o stare conflictuala intre fortele sociale, este bine sa nu se creeze o clasa politica puternica, rupta de interesele economice, este bine sa pui cat mai multe piedici dezvoltarii si incurajarii initiativei private, pentru ca aconomia sa nu poata deveni un pericol al economiilor europene, deja mult prea vulnerabila pe pietele din afara europei. De aceea este bine sa faci cat mai multe pentru a mentine un aparat de stat invechit si greoi, imbacsit si costisitor, dar usor de manipulat. De aceea este bine ca economia sa poata fi conbtrolata cat mai mult si cat mai bine de catre stat, fiindca statul este alcatuit din cativa oameni politici – usor de cumparat si usor de santajat, care vor lua mereu decizii in favoarea economiilor vest europene si in defavoarea economiei propriei tari!

SUA, pe de alta parte, din punct de vedere economic si militar, ar avea nevoie de o Romanie cat mai puternica, cat mai competitiva, care sa le fie un aliat, indiferent de ceea ce se intampla cu Rusia sau Europa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s