Perspective

Un titlu ce da greutate, un titlu cu importanta, un titlu ce-mi place…Interesant ar fi ca tot ceea ce scriu aici, acum, sa nu fie despre nimic precis, sa fie o vorbarie goala, interesanta numai pentru mine si poate numai si numai pentru inca o persoana. Sau doua, hai, eventual trei. Dar cel mai bine ar fi sa nu fie interesant pentru nimeni.

As fi vrut sa dau o continuare la ceea ce povesteam inainte, in postul anterior,  si sa zic ca exista mai multe perspective si despre bicicleta, adica despre mersul cu bicicleta, care este vazut fie intr-un mod serios, grav, cu greutate, fie vazut intr-un mod neserios, unul care nu da importanta, fara greutate, usuratic.

Prin urmare, poti sa vezi  mersul cu bicicleta intr-un mod grav atunci cand ti se pare ca, de exemplu, daca cineva merge cu bicicleta, este un fraier ce nu e in stare si nu are bani sa-si ia o masina, adica este unul care are o slujba “nasoala”, unul care in loc sa se dea cu o masina, da din picioare ca un caraghios. La fel, poti sa privesti bicicleta intr-un mod grav, daca mersul cu bicicleta ti se pare ceva copilaros, ceva nedemn pentru un matur, care, din nou, ar trebui sa se dea cu o masina si care are preocupari mai importante. Alte perspectiva grave – sa vezi mersul cu bicicleta ca pe o cale buna de a slabi dar de care nu prea ai chef, fiindca esti un om ocupat, sau sa sa ti se para o pierdere de timp, pur si simplu o pierdere de timp, mai ales daca ai in dormitor si o bicicleta de camera…

Cred ca ar mai fi multe alte perspective grave asupra mersului cu bicicleta, milioane de astfel de perspective, eu le-am enumerat pe cele care mi-au trecut mie prin cap, atunci cand m-am gandit la mersul cu bicicleta.

Care ar fi perspectinvele neserioase, sau negrave, sau artistice asupra mersului cu bicicleta?

Advertisements

2 responses to “Perspective

  1. scriu mai mult pentru ca articolul ma intriga, nu mi se pare nici interesant si nici important. aaa, important nu e sigur, stiu…
    niciuna. mergi cu bicicleta si atat. te bucuri sa simti aerul pe fata, sa simti efortul pe care in faci si muschii care se pun in miscare si care ajung sa doara, sa te bucuri de libertatea pe care o bicicleta ti-o da si aerul pe care il respiri, sa ti se invarta vantul prin par si sa te bucuri de viteza pe care propriile picioare o produc, sa vezi oameni, locuri. sunt convinsa ca multi pot spune ca poti sa ai aproape toate astea si cu o masina. aproape. iti lipseste efortul si durerea, iti lipseste vantul, iti lipseste aerul de pe fata, nu simti corpul cum ti se propulseaza la viteza, nu simti viteza, nu simti frica cand cobori un teren accidentat, iti lipseste timpul de a te uita la oameni, la copaci, la lucruri. dupa parerea mea nu exista comparatie. ma gandesc la motor. habar nu am cum e, ca nu m-am dat cu motorul. cred ca definitoriu pentru motor e un singur cuvant ‘viteza’ si efectele/ beneficiile ei.
    tu mai sus nu ai facut decat sa definesti niste profile, ceea ce ma surpinde, venind de la tine. e ca si cum te-ai apucat sa faci o segmentare a ‘consumatorilor’ de bicicleta. ai pornit de la situatia materiala a utilizatorului, cu o mica incursiune in copilarie prin proiectarea unui adult-copil, apoi ai revenit la material si la omul cotidian, prea ocupat. nu indraznesc sa dezvolt ideea. nici nu-mi place perspectiva.
    experienta mea recenta de researcher mi-a spus ca cei care au bicicleta de dormitor, cum spui tu, o folosesc dept cuier. asta pentru ca ne lipseste vointa si suntem lenesi. poftele dau navala si nu mai facem fata. in plus, ar trebui sa ma iubeasca asa cum sunt EU. viata este grea, ca o lada de gunoi, si atunci, mai bine mancam. putini stiu ca miscarea, activitatea fizica este cel mai bun mijloc de refulare si de (re)punere in circuitul cotidian.
    gata

  2. asa de bun este raspunsul tau incat nici nu mai stiu care este comentariul si care este postul. pe de alta parte este foarte greu sa te menti in limitele lipsei de importanta, sa spui “mergi cu bicicleta si atat” fara sa mai agaugi nimic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s