S(cen)ex-rationalul

atata timp cat gasim o explicatie rationala, e bine, asta ne linisteste, asta ne impaca, nu stiu, cu noi insine, ne ofera un gram de confort. mai mult decat atat, daca explicatia noastra rationala se opune si unei manifestari galagioase, inexplicabile, aiurite, ba chiar de prost gust, de cartier provincial, atunci explicatia noastra ne face sa ne simtim un pic mai usori, sa ne inaltam deasupra la toate si deasupra tuturor. cam ce i s-a intamplat si lui floricica…

coboram astazi din poiana, cu bicicleta, fara prea mare graba, fiindca era foarte placut inspre inserat si doream sa ma mai bucur de aerul parca mai respirabil de la altitudine. dar ce sa mai tot povestesc. la un moment dat ma depaseste o masina, o ruginatura deja, iar pe geamul lateral spate cineva indreapta spre mine un pistol din’ala de jucarie si ma impusca cu o capsa sau bila. ma nimereste in piept. masina si-a vazut de drum mai departe, nici o vorba in plus, nici un urlet, ranjet sau  hahaha, doar lenta si certa disparitie a masinii la prima curba. nimic – doar impuscatura.

Advertisements

5 responses to “S(cen)ex-rationalul

  1. Niciodata nu gasim explicatii rationale, de-aia suntem asa de nelinistiti. Pentru ca mereu avem propriile explicatii, propriile simplificari. Se ajunge, astfel, foarte usor la aberari si mistificari. Suntem asa de subiectivi!

  2. de gasim le gasim, si le numim rationale, si ne folosim de ele, fiindca altfel ne ar fi foarte greu…

  3. pana nu am citit intamplarea ta nu mi-am dat seama care a fost avantajul meu. si totusi, cel care a tras, a gandit si simtit ceva. a stiut exact ce face. daca s-ar fi jucat ar fi avut o reactie. daca ar fi exersat, ar fi avut iar o reactie. pur si simplu a tras, te-a tintit si a lovit. a fost o intamplare ca te-a nimerit. a fost surprins, s-a pitit si apoi a asteptat reactia ta. apoi nimic. oare?
    frumos the cranberries

  4. exista o limita a reactiei si o limita a explicatiei – dincolo de ea am vrut sa raman, insa explicatiile tale sunt intemeiate. probabil ca nici nu-i pasa sau poate ca asa se distra in permanenta. pana la urma – daca m a impuscat, mai aRE rost sa mi pese?

  5. 🙂 corect, te-a ciuruit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s