M&Matat de mult imi place zona scheiului din Brasov incat am incercat sa schitez un traseu de bicicleta. De ce imi place? poate fiindca trec pe acolo in special sambata sau duminica, zile in care respiri parca o data cu aerul si sarbatoarea. poate fiindca sunt stradutele acelea inguste, labirintice, casele vechi, taranesti, ingropate, multe dintre ele, adanc sub straturile de asfalt. fiindca aerul este atat de curat desi esti atat de aproape de centrul orasului, fiindca nu prea trec masini si esti inconjurat de paduri. fiindca vezi cum cei ce trec pe aici, rupti de grijile cotidiene, se lasa prada placerii de a pierde timpul, de a face o plimbare, de a admira peisajul si de a respira aerul curat…
cat despre trasee…? orice straduta este buna pentru a fi trecuta cu bicicleta…mai ales daca este scaldata de lumina, daca vreun caine sau pisica lenesa stau tolaniti la soare. este o zona faina fiindca niciodata nu mergi pe plat, fiindca mereu fie urci, fie cobori, trebuie sa faci la dreapta sau stanga, iar daca nu esti atent dai de vreo strada infundata sau chiar te invarti in cerc. este o buna zona de trasee, fiindca ne scoate spre drumul forestier ce duce spre poiana, un traseu atat de iubit de cei care fac iesiri cu bicicleta.
daca este sa schitez un posibil traseu, care sa treaca printre case, aiurea prin schei, ocolind drumul autobuzului, atunci ar fi acesta.
Plecare se la olimpia, sau de la sportiv, pedalat pe drumul Lacea pana la intersectia cu Tibles, Aici avem mai multe variante de drum. Una dintre ele este cea care face la dreapta si coboara spre Balea, pe drumul cu piatra cubica pana in piata Unirii. Daca mergem pe aici atunci inainte sa ajungem in Unirii este bine sa facem la stanga si sa urcam spre str Vasile Saftu prin str Democratiei. Continuam pe Vasile Saftu pana la intersectia cu str Ceahlaului, unde parasim str Saftu, pentru a merge inainte pana ajungem in Podu Cretului, pe langa Biserica Sf Treime. La capatul str Podul Cretului ajungem la drumul neasfaltat ce ne duce spre Pietrele lui Solomon.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s