Traseu Cota 1400

Un traseu foarte bun pe care l am descoperit in a doua zi de Paste.

Plecare din Sinaia – urcare spre Cota 1400, pe drumul de asfalt, iar de aici ne indreptam spre Schitul Sf Ana. Drumul spre Schit porneste chiar din ultima curba inainte de a ajunge sus, la Cota, existand si un indicator ce ne arata drumul forestier spre Schit. Distanta pana la Schit nu este mare, se ajunge in cateva minute.

De la Schit porneste un drum forestier ce ne duce inapoi spre Sinaia, pana in drumul forestier ce leaga drumul spre Cota de drumul spre  Poiana Stana Regala. Drumul spre Stana Regala pleaca tot din drumul de la Sinaia spre Cota 1400, imediat dupa iesirea din Sinaia.

Traseu – Se poate merge cu masina pana in Sinaia, asta pentru a evita aglomeratia de pe DN1. De aici, pe bicicleta, pana la Cota, fie pe drumul forestier, mai indicat datorita dificultatii dar si fiindca nu sunt masini, iar coborarea se poate face fie pe drumul asfaltat, fie tot pe forestier. Merita facuta o pauza si in Poiana Stanii Regalem mereu insorita, iar de aici inapoi in Sinaia.

Avem prin urmare un traseu circular, de la Sinaia pana la Cota 1400, care ne ofera si posibilitatea de a evita drumul masinilor.

Despre Poiana Regala mai multe si aici – http://www.poiana-stanii.ro/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s