Traseu drum nou – Babele

Este vorba de drumul aflat inca in constructie ce urca spre platoul Bucegilor si spre Pestera. Traseul porneste din drumul ce leaga Sinaia de Moroieni, insa nu este vorba de mai vechiul drum de la Moroieni spre Pestera, ci de drumul nou, de curand asfaltat, spre care suntem ghidati prin cateva sageti aflate la marginea drumului. Desi, in mod sigur, acest drum o data finalizat va duce la o si mai mare “supunere” a muntelui, la o mai mare “umanizare” a acestuia, mai ales in ceea ce priveste platoul bucegilor, pentru un traseu de bicicleta este o veste buna, fiindca va fi un drum asfaltat ce va urca pana la altitudine intrt-un peisaj frumos, iar el va fi accesibil nu doar de catre mountain bike, ci si de catre bicicletele de sosea. Mai mult, asa cum spunea Radu, poate sa fie un traseu de iarna foarte bun pentru bicicleta, mai ales atunci cand asfaltul va fi uscat…

La un moment dat, avem o bifurcatie pe drum, o ramura a acestuia pornind inspre Pestera, iar o ramura continuand urcarea pana la Piatra Arsa si mai departe Babele. Prin urmare, exista o bogatie de trasee, dintre care se poate alege unul!

Ramane insa “supunerea” naturii, sau, mai curand. alungarea “salbaticului” din natura, fiindca drumul va face muntele mult mai accesibil, deci mult mai “colorat” de diferitele slabiciuni umane. Nu va fi deloc placut cand, incercand sa luam o gura de aer curat dupa ce am urcat pe jos sau cu bicicletele pana pe platou, vom inhala gazul de la esapament sau vom fi claxonati ca incurcam circulatia masinilor.

Dispar diferentele, iar asta e tragic!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s