Fragment

Cum, de aceasta data, chiar titlul este un fragment, adica vrea sa spuna ceva despre ceea ce se intampla aici, mai jos, as vrea sa spun numai ca aici este vorba despre un fragment de viata traita de un om care a urcat pe Everest.

De ce?

In timp ce mica noastra lume putin confortabila cu care ne obisnuisem, se cufunda in intuneric, realitatea cruda a situatiei in care ne aflam, imi tortura mintea. Auzeam afara vantul suierand amenintator ca un suvoi naprasnic peste pustiurile neprimitoare ale Seii de sud. Iar cortul nostru raspundea chemarii sale zgaltaindu-se cu furie gata sa se smulga din ancorele cu care era legat. Parea cu neputinta ca panza sa reziste unei biciuiri atat de ingrozitoare si, in inchipuirea mea, ne vedeam ramanand cu totii in bataia vantului, fara nici o aparare, culcati printre blocuri de gheata si bolovani. Fara sa ma pot misca, inghesuit intre Tenzing si peretele care se zbatea, simteam suflarea de gheata de afara patrunzand prin sacul de dormit, prin hainele de puf si patrunzandu-mi pana la oase.

Ma cuprinse un sentiment de groaza si de singuratate. Ce rost aveau toate acestea? Numai un nebun e in stare sa rabde asa ceva. Si pentru ce? Tremurand de frig, am incercat sa uit aceste ganduri fara rost, sa le indrept spre altceva mai placut.

Noaptea aceea de pe Saua de sud a fost cea mai neplacutadin cate am trait vreodata pe munte….”

Edmund Hillary – Inalta aventura

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s