Schimbare

Ceea ce-mi place la schimbare este ca poti sa ai uneori, sau, poate, mereu, impresia ca unele lucruri vor ramane  asa cum sunt pentru totdeauna, ca ele nu se vor schimba, ca ele sunt eterne ca ele sunt aici asa cum sunt vesnice. E un fel de iluzie a neschimbarii de unde isi trage seva fascinatia schimbarii. Ca apa ce siruieste din izvor…Cand gerul incremeneste lucrurile, cand zapada cu albul ei pur acopera fiecare pata de culoare, poti sa crezi ca timpul s-a oprit in loc.

Dar iata – este indeajuns sa ne intoarcem privirea, sa lasam mintea sa deraieze pentru ca ceva sa se intample. O pala de vant, o raza de soare si, fara secrete, natura se schimba – ziua e mai lunga, pe sub stratul de zapada apar pete diforme de pamant negru, streazinile lasa zapada sa se scurga, iar vantul poarta mirosul dulce al umezelii.

Tot asa – nu este nevoie decat de o plimbare pe una dintre strazile ascunse ale orasului pentru ca ceva, altfel poate lipsit de importanta, sa te zmulga clipei pe care o traiesti si sa te lase sa cazi prada dorintei. Poate ca este vorba de mirosul ce aduce parca a alge sau parca a balta, miros nedefinit pe care il simti atunci cand treci pe langa vreun canal din orasul tau sau, poate ca este vorba de zgomotele casnice ce se aud de dincolo de ferestrele deschise ale acelei case vechi – detalii care te vor face sa iti dai seama ca nu ai apartinut intotdeauna acestui loc si acestui timp.

Dislocarea – sunt amanunte care te disloca pentru un moment!

Poate ca asa iti dai seama, nu stiu cum sa spun,  ca viata e afara…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s