Dobarlau – traseu prin Brasov (poate spre Ciucas si Cheia)

Exista oameni care au sansa sa traiasca in locuri unde cerul e mai tot timpul albastru, de unde norii par sa fi fost exilati,  si unde marea e aproape, atat de aproape incat daca intingi mana, o atingi. In astfel de locuri ii poti vedea pe  acesti oameni cum se duc la tarm pentru a face o baie in mare. Nu se duc acolo ca sa stea la plaja, ci ei scapa de haine rapid si se arunca in mare doar pentru a face o baie. Pentru ei, e probabil doar un mod de a-si oferi o mica placere, de a rupe cumva ritmul vietii cotidiene din fiecare zi. E ca si un espreso, sau cam asa ceva, pe care il savurezi rapid si iti ofera o placere fugara! Privindu-i pe acesti oameni, ti se pare ca atunci cand plonjeaza in apa marii parca timpul ramane suspendat. Poate si fiindca iti dau impresia ca au o relatie aparte cu marea. ..

Totul dureaza cateva minute  – o incursiune in larg, pierderea printre valuri, apoi cateva brate si gata: acelasi om este imbracat si il vezi mergand pe strada, probabil spre casa sau probabil ca mai are ceva de rezolvat prin oras!

Eu raman mereu surprins de frumusetea locurilor care ma inconjoara si nu inteleg de ce le descopar doar acum si nu stiam nimic despre ele pana azi. Am avut sansa ca atunci cand am facut Valea Dobarlaului sa fie senin, sa am cerul albastru.  Mai mult, am prins momentul in care oamenii au iesit la cosit, si parca nimic nu e mai frumos decat sa vezi cum se intinde atat de ordonat sirul capitelor de fan prin poiene si sa simti mirosul aspru al ierbii proaspat cosite!

Prin Valea Dobarlaului ai ocazia sa parcurgi cativa km buni de drum forestier ce urca alene pe langa cursul unei ape si te poarta incet pana sus in Intorsura Buzaului. Cateva case raspandite pe ici – colo, frumos aranjate, iar printre ele intalnim si case vechi, inca locuite, de fapt marturi vii ale trecutului. Oamenii se uita la tine cu bucurie, incantati ca cineva a venit sa descopere locurile frumoase in care ei traiesc zi de zi, iar pe drum afli ca in Dobarlau este amenajat chiar si un muzeu, care in mod sigur iti trezeste multe semne de intrebare.

Drumul e excelent asa ca poate ca cel mai bine e sa lasam prejudecatile si sa pornim la drum, mai ales ca parcurgand acest drum, de la Dobarlau pana la Intorsura Buzzaului, ni se deschide in fata posibilitatea unor nou trase, caci el poate fi continuat de aici mai departe prin Vama Buzaului spre Cheia, in Judetul Prahova, trecand prin Pasul Boncuta, iar asta ar putea sa fie o tura grozava de drum forestier. Traseul de la Brasov la Cheia prn Dobarlau si Vama buzaului este un traseu care ocoleste aproape complet drumul de masini  si care trece chiar pe la poalele Muntelui Ciucas.

E un proiect al unui traseu care merita facut, fara indoiala!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s