Comana – din nou

Ceea ce doream sa spun aici despre traseul de la Comana este ca merita facut, e un traseu care e prea frumos pentru a fi ignorat.

Eu l-am facut pornind de la Sercaia si cred ca  acela este un punct foarte bun de plecare in traseu, deoarece in felul acesta avem ocazia sa pedalam pe malul Oltului si in al doilea rand putem sa vedem cateva localitati care ne vor surprinde cu secretele lor.

Mergand pe malul Oltului, de la Sercaia pana la Comana de Sus, avem ocazia sa pedalam pe un drum de padure departe de masini, un drum care ne da impresia ca la fiecare pas descoperim locuri noi, necunoscute pana atunci, salbatice. Drumul trece prin pajisti largi de unde putem sa vedem pana departe, spre munti, dar se si apropie brusc de cursul Oltului, lasand deoparte uscaciunea pajistilor si purtandu-ne intr-o luma ce se aseamana cu o jungla – vegetatie stufoasa, arbori cu coroane intortocheate, balti si mult stufaris. De la Comana de Jos pana la Comana de Sus drumul este de asfalt, adica unul care nu ne mai poate oferi sentimentul ca descoperim vreun taram nou – aici ramane doar satisfactia de a pedala, .

Iar dintre localitati, mie cel mai mult mi-a placut Halmeagul, cu micuta lui Biserica luterana, un loc unde simti trecutul  intocmai ca pe un cufar uitat in vreun pod! Trebuie sa intri, trebuie sa spargi lacatul cufarului, fiindca acolo vei gasi multe lucruri, nu trebuie decat sa te documentezi putin.

Despre drumul de padure de la Comana de Sus – cred ca nici nu pot sa spun nimic si nici nu vreau sa spun, iar asta fiindca imi doresc ca fiecare sa  mearga acolo si sa se bucure de ce va gasi. Nu are rost sa ma straduiesc sa descriu acest traseu, fiindca in mod sigur o voi face prea simplist, reducandu-i mult din bogatie!

Ramane doar invitatia, pentru cei care iubesc sa calatoreasca, sa faca acest traseu – este unul care merita. Probabil ca acesta este unul dintre putinele trasee in care placerea de a pedala se impleteste cel mai bine cu placerea de a calatorii, adica cu aceea de a descoperii locuri cu poveste,  locuri care au multe de spus despre ele insele si despre care se poate apoi povesti pe indelete la un pahar de vin!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s