Cursul Oltului – Traseu cu bicicleta

ImagineImagineImagineImagineImagine

In prima poza e o vedere cu Oltul luata de pe drumul de la Racos spre Augustin. Drumul poate fi parcurs atat pe partea stanga a Oltului, cat si pe partea dreapta, pe sensul de mers dinspre Racos deoarece exista cate un drum amenajat pe ambele parti. Eu am ales sa merg pe partea dreapta de data asta, si am gasit acolo un drum foarte frumos frumos ce se margineste cu Oltul.

In a doua poza este podul peste Olt,  construit din cablu si lemn, de la Racos!

In a treia este o poza cu o casa veche din Dopca. Satul mi-a placut mult. Foarte linistit, dar nu lipsit de viata, desi este destul de izolat. Casele frumos ingrijite, strazile curate si oamenii pareau prietenosi!

Urmatoarea poza este de la barajul de la Dobca! Din nou, un loc care m-a surprins prin frumusetea lui, ca de altfel intrega coborare prin ceea ce cred ca sunt Cheile Dopcii.

Ultima poza este o vedere cu Oltul, de pe podul de la Racos.

Traseul – Maierus – Dopca – Racos – Augustin – Ormenis – Apata – Maierus

Ideea de a gasi drumul de la Maierus spre Dopca mi-a venit atunci cand am fost laValea Bozom, insa nu eram deloc sigur daca voi gasi un drum care sa poata fi parcurs cu bicicleta. Trecand peste o portiune unde drumul este atat de abrupt incat trebuie sa impingi bicicleta tot traseul este de facut pe bicicleta, mai ales ca  aceasta portiune este una foarte scurta, iar la finalul ei ne aflam pe creasta ce desparte Valea Maierusului de cea a Dopcai, un loc atat de frumos incat meritra impinsa bicicleta cativa zeci de metri. De pe aceasta creasta incepe o lunga coborare pana la Dopca, trecand prin Padurea Bogatii si Cheile Dopcii, iar l afinal pe langa Barajul de la Dopca. Aici singura problema este data de multitudinea de drumuri forestiere.

Asadar, traseul este in felul urmator –

Maierus – Valea Bozom – Creasta Dopca – Baraj Dopca – Dopca sat – Racos – Valea Oltului spre Augustin – Ormenis – Apata – Maierus.

In felul acesta traseul descrie o bucla urmand bucla descrisa de Olt intre Maierus si Dopca.

Harta aici –

http://www.bikemap.net/route/1675174

3 responses to “Cursul Oltului – Traseu cu bicicleta

  1. Interesant dar nu functioneaza linkul cu traseul pe bikemap.

  2. multumesc ca mi-ai atras atentia. o sa incerc sa rezolv!dar pana atujnci as dori sa fac o completare si anume ca mi-a fost foarte greu sa aleg p eharta exact acel drum care porneste de pe dealul dintre Maierus si Cheile Dopcii si care se duce pana la Dopca. Acolo sunt foarte multe drumuri forestiere care imi sunt necunoscute si inca nu am gasit o harta care sa le prezinte mai detaliat!.

  3. Pingback: Brâul Oltului | AlexBoia.Net

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s