descopera diferenta

Care este diferenta dintre aceste doua fotografii? Unde sta deosebirea? Ia sa vedem….

Nu ma refer la incadrare sau la culori…Prea putin imi pasa de asta, insa nici nu vreau sa scriu un tratat despre diferenta, desi, sa stiti, ca se poate scrie, ba chiar exista!

Atata doar as dori sa spun ca titlul este suficient  si ca asezat alaturi de fotografii poate sa spuna mai mult decat un tratat!

Eu cred ca este mult mai important sa descoperim diferentele, nu pentru ca in felul acesta putem sa gasim un altul pe care sa dam vina, ci doar pentru ca incetul cu incetul, oricat de greu ne-ar fi, sa acceptam ca exista diversitate intre oameni, diversitate intre etnii, diversitate intr-o familie, dar ca in ciuda tuturor diferentelor suntem pur si simplu aici, acum, cu totii, iar asta este bine.

E drept ca este foarte greu sa suportam ca exista diferente, ca exista deosebiri si ca, deseori, am dori sa le stergem si sa le facem sa dispara, iar asta ni s-ar parea nu numai ca fiind cea mai buna solutie, dar si ca cea mai usoara! Atat de mult ne-am dori sa putem mazgali, eluda, intr-un fel sau altul, tot cea ce ni se opune, ceea ce ne contra – vine, ceea ce nu ne place!

De aceea mi se par atat de sugestive aceste doua fotografii – deoarece arata intr-un mod clar cat de usor este sa nimicesti alteritatea si, intr-un fel, adevarul. Mai mult decat atat, cat de mare este dorinta unui om de a face acest pas (ni se pare atat de stupid sa stai sa mazgalesti un panou aflat intr-o zona turistica, un panou care pana la urma are importanta in primul rand pentru turisti, asta daca acestia se vor obosi sa citeasca) .Desi aparent lipsit de violenta, lipsit de orice fel de vatamare, cred ca exista ceva dincolo de care daca se trece nimic nu mai conteaza – iar acest ceva poate sa fie un asemenea gest.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s