Culorile iernii

Nu numai ca iarna în sine este o culoare în calendar – culoarea albă, ca sa spunem asa, culoare care completeaza culorile celorlalte anotimpuri, dar ea este chiar mai mult decat atat în ceea ce priveste bogatia ei de culoare..  Este drept ca i se potrivesc norii cenusi ce acopera cerul si care strivesc cu  greutatea lor totul ce se află aici jos: orase, munti, oceane. Iata-i cum se scurg lenesi peste coroanele desfrunzite ale copaci si invaluie orizontul intr-o pacla albicioasă…

Lucrurile se dematerializeaza, se decoloreaza si  obiectele sunt reduse la fragile siluete trasate cu o bucata de carbune. Poate ca de aceea ramanem cu privirea ingropata in pamant: suntem convinsi ca lucrurile din jur au ramas fara culoare si fara frumusete.

Chiar daca ni se pare ca iarna a sters toate culorile, e suficient sa ne ridicam privirea dincolo de cenusiul iernii. Nu conteaza ca vreme indelungata am cautat suflul viu al culorii si nu am intalnit decat plumbul iernii! Vom vedea ca iarna nu a facut decat  sa goneasca culoarea, de aici, de jos, si a exilat-o undeva sus, pe cer, caci iata, printre norii densi de zapada, straluceste brusc un albastru pur.

Ce poate fi mai frumos decat apusul soarelui de iarna, atunci cand pe cat de palid este pamantul, pe atat de intens colorat este cerul?!

Exista momente cand o parte din explozia de culoare ce are loc acolo sus, in cer, se rasfrange si asupra lumii noastre de aici, de jos, iar atunci lucrurile capata, pentru cateva momente, viata – sunt ca safirul, rubinul sau ametistul…Atat de pretioase…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s